smcnoord_contact

Bart de Boer

Deze specifieke behandeling wordt door Bart verzorgd. Zoekt u hulp of heeft u een vraag aan Bart? Neem dan contact op via de envelop.

Bart de Boer

Deze specifieke behandeling wordt door Bart verzorgd. Zoekt u hulp of heeft u een vraag aan Bart? Neem dan contact op via de envelop

Inspanningstest .

Een inspanningstest is een waardevolle investering voor mensen die gerichter willen gaan sporten. Wilt u gerichter en efficiƫnter sporten dan is een inspanningstest de sleutel tot uw succes.

Inspanningstest .

Een inspanningstest is een waardevolle investering voor mensen die gerichter willen gaan sporten. Wilt u gerichter en efficiƫnter sporten dan is een inspanningstest de sleutel tot uw succes.

HANDIG OM TE WETEN

Veelal wordt er gedacht dat een inspanningstest alleen voor topsporters geschikt is, maar niks is minder waar. Een inspanningstest geeft waardevolle informatie voor zowel de recreatieve als professionele sporter en is bijvoorbeeld geschikt voor zowel hardlopers, fietsers, moutainbikers, triatleten en zelfs schaatsers. De test wordt afgenomen op een ergometer, loopband of op de eigen fiets.

De wetenschap is momenteel zover gevorderd dat er middels een inspanningstest veel informatie beschikbaar komt over de huidige stand van uw conditie en fitheid. Een van de belangrijkste uitkomsten van de inspanningstest zijn de hartslagzones. Deze hartslagzones geven uw richting en houvast aan voor elke training die u uitvoert.

Waarom zijn die hartslagzones zo belangrijk? De hartslagzones zijn opgedeeld in vijf zones, en in elke zone wordt er een ander fysiologische proces in je lichaam aangesproken. Afhankelijk van uw doel kunt u door te trainen in de juiste hartslagzone uw trainingen specifieker afwerken, wat leidt tot meer progressie.

Andere uitkomstmaten van de inspanningstest zijn:

– uw Vo2max: dit is de maximale zuurstofopname en de meeste gebruikte standaard voor het aanduiden van het conditie niveau
– uw lengte en gewicht
– uw vetpercentage
– uw individuele trainingszones gebaseerd op hartslag

Na de test worden de uitslagen verwerkt in een rapportage waarin u al uw gegevens en uitkomstmaten van de test terug kan vinden. Ook vindt u hierin een kleine leidraad hoe u deze gegevens kunt toepassen in uw trainingen.


KOSTEN

Let op! Een inspanningstest is geen sportkeuring en of medische keuring. De kosten van een inspanningstest vallen niet onder uw aanvullende verzekering.

De kosten voor een inspanningstest bedragen 90 euro inclusief rapport.