Het team van smc noord .

Binnen ons team wordt er nauw met elkaar samengewerkt op basis van competenties en specialisaties van de verschillende therapeuten. Zo bent u verzekerd van de beste en meest passende zorg voor uw klachten. Mocht u vragen hebben, dan staan onze therapeuten voor u klaar.

Het team van smc noord .

Binnen ons team wordt er nauw met elkaar samengewerkt op basis van competenties en specialisaties van de verschillende therapeuten. Zo bent u verzekerd van de beste en meest passende zorg voor uw klachten. Mocht u vragen hebben, dan staan onze therapeuten voor u klaar.

BART DE BOER

Maatschapslid, Osteopaat I/O

‘Pijn is vaak niet het primaire probleem. Maar een uiting van een structuur in de problemen. De oorzaak hiervan kan heel divers zijn. De oorzaak achterhalen is de uitdaging.’

Bart is meteen na zijn opleiding fysiotherapie begonnen met de opleiding osteopathie. De verdieping die deze opleiding met zich meebrengt op meerdere manieren naar een klacht te kunnen kijken is waardevol bij diverse soorten klachten.
 
 
 
Specialisme:
•   Sportgerelateerde klachten
•   Sport performance
•   Langdurige onbegrepen klachten

CELINE POLMAN

Maatschapslid, Manueeltherapeut

‘De oorzaak van onbegrepen of niet herstellende klachten ligt vaak ergens anders dan waar de klacht zich uit. Het vinden van deze oorzaak vind ik een enorme uitdaging.‘

In 2008 is Celine na haar opleiding aan de slag gegaan als algemeen fysiotherapeut. Om zich verder te verdiepen is ze daarna begonnen met de Master Manuele therapie
Door deze specialisatie ligt haar expertise vooral bij klachten van de wervelkolom en ketenproblematiek.
 
Specialisme:
•   Klachten gerelateerd aan wervelkolom
•   Fasciale release therapie
•   Knieklachten

MIRANDA BRAND

Kinderfysiotherapeut

‘Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Daarnaast vind ik het contact met ouders, verzorgers, en alle verwijzers belangrijk en besteed ik hier veel aandacht aan.’

Miranda is na haar opleiding als algemeen fysiotherapeut zich gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut vanuit haar passie kinderen optimaal te kunnen laten revalideren. Het werken met kinderen brengt veel uitdaging met zich mee, waarbij elke leeftijd weer wat speciaals heeft.
 
Specialisme:
•   Motorische problemen bij kinderen
•   Orthopedische klachten bij kinderen
•   Schrijfproblematiek

BART DE BOER

Maatschapslid, Crafta Therapeut

‘Ik ben steeds bezig met innovaties binnen de fysiotherapie en vind het belangrijk me continue te blijven ontwikkelen.’

Bart is meteen na zijn opleiding algemeen fysiotherapeut begonnen met de opleiding osteopathie. De verdieping die deze opleiding met zich meebrengt om op meerdere manieren naar een klacht te kunnen kijken is waardevol bij de behandeling van verschillende soorten klachten.

Binnen de praktijk heeft Bart tevens een sturende functie om de praktijk vakinhoudelijk hoog te houden.

CELINE POLMAN

Maatschapslid, Manueeltherapeut

‘De oorzaak van onbegrepen of niet herstellende klachten ligt vaak ergens anders dan waar de klacht zich uit. Het vinden van deze oorzaak vind ik een enorme uitdaging. ‘

In 2008 is Celine na haar opleiding aan de slag gegaan als algemeen fysiotherapeut. Om zich verder te verdiepen is ze daarna begonnen met de master Manuele therapie. Door deze specialisatie ligt haar expertise vooral in klachten die aan de wervelkolom gerelateerd zijn en ketenproblemen. Tevens is ze begonnen aan de opleiding osteopathie.

De overtuiging dat niks in het lichaam onafhankelijk van elkaar beweegt, is hier de grote drijfveer achter.

MIRANDA BRAND

Kinderfysiotherapeut

‘Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Daarnaast vind ik het contact met ouders, verzorgers, en alle verwijzers belangrijk en besteed ik hier veel aandacht aan’.

Miranda is na haar opleiding als algemeen fysiotherapeut zich gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut vanuit haar passie kinderen optimaal te kunnen laten revalideren.

Het werken met kinderen brengt veel uitdaging met zich mee, waarbij elke leeftijd weer wat speciaals heeft.

KAREN VALENTIN

Algemeen Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut

‘Ik haal er veel voldoening uit om patiënten zowel fysiek als mentaal te coachen en te trainen, zodat ze weer kunnen functioneren op het gewenste niveau.’

Karen is sinds 2016 werkzaam bij SMCnoord als algemeen fysiotherapeut. Om zich verder te verdiepen is zij in 2017 begonnen met de specialisatie oedeem. Door deze specialisatie is zij aangesloten bij het Oncologie Fysiotherapeutische Netwerk Treant.
 
Specialisme:
•   Oedeem / lymfe-oedeem
•   Oncologische revalidatie
•   Rugscholing

LAURA EGGEN

Receptioniste, Administratief Medewerkster

Laura zal in de praktijk uw eerste aanspreekpunt zijn. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan staat Laura graag voor u klaar.
 
 
 
Laura vervult de administratieve zaken binnen de praktijk en helpt bij verschillende management-taken.
 
 
 
 

Laura is maandag-, woensdag- en vrijdagochtend aanwezig van 08:30 tot 12:00.

ANOUK VAN DER VEEN

Echografiste, EPTE Therapeut

‘Een goede diagnose stellen door middel van echografie valt of staat met de kwaliteit van de echografist en gebruikte apparatuur.’

Anouk is opgeleid voor röntgenlaborant, met als specialisatie MRI en Echografie, en werkt al ruim 17 jaar in het ziekenhuis. Door haar ruime ervaring is Anouk hierin onderscheidend. Tevens voert Anouk de EPTE behandelingen uit.Specialisme:
•   Echografie
•   EPTE
•   Shockwave

KAREN VALENTIN

Algemeen fysiotherapeut, oedeemtherapeut i.o.

‘Ik haal er veel voldoening uit om patiënten zowel fysiek als metaal zo te coachen en te trainen dat ze weer kunnen functioneren op het gewenste niveau. Ik ben graag bezig en houd er van om altijd het maximale uit het lichaam te halen. Zowel bij geblesseerde als gezonde sporters.’

Karen is sinds 2016 werkzaam bij SMCnoord als algemeen fysiotherapeut. Naast haar werk als algemeen fysiotherapeut heeft Karen zich gespecialiseerd in hardloop gerelateerde klachten en het nemen van loopanalyses. Zij begeleid oa. de hardloopclinics binnen SMCnoord, waarin hardlopers op elk niveau begeleid kunnen worden en de rugrevalidatiegroepen.

In september 2017 zal Karen beginnen met de specialisatie oedeemtherapie.

ANOUK VAN DER VEEN

Echografist, EPTE therapeut

Anouk is opgeleid voor rontgenlaborant, met als specialisatie MRI en Echografie en werkt al ruim 17 jaar in het ziekenhuis. Echografie speelt een belangrijke rol binnen onze praktijk.

Een goede diagnose stellen doormiddel van echografie valt of staat met de kwaliteit van de echografist en de gebruikte apparatuur. Door haar ruime ervaring is Anouk hierin onderscheidend. Tevens voert Anouk de EPTE behandelingen uit.

ANNELOUS VAN BRENK

Kinderoefentherapeut I/O

‘Ieder kind is uniek en iedere klacht is anders. Ik vind het belangrijk dat er naar het totaalplaatje gekeken wordt.’

Anneloes is in 2014 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Op dit moment volgt zij de post-HBO opleiding kinderoefentherapie.
Hiernaast is Anneloes gespecialiseerd in het behandelen van slaapproblemen bij kinderen.
 
 
Specialisme:
•   Slaapproblemen bij kinderen
•   Houding en oefentherapie bij kinderen
•   Motorische problemen bij kinderen

ERNST HOLWERDA

Algemeen Fysiotherapeut

‘Fysiotherapie is meer dan alleen de klacht aanpakken. Ik haal daarom veel voldoening uit het behandelen van de blessure en het adviseren en informeren over mogelijke externe factoren.’

Ernst is in 2011 afgestudeerd als lifestyle-coach aan het Alfa College te Groningen. In 2016 heeft hij de opleiding algemeen fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Verder heeft hij zich met name verdiept in myofasciale pijn.
 
Specialisme:
•   Dry needling
•   Myofasciale pijn
•   Sport-gerelateerde klachten

LAURA EGGEN

Receptioniste, administratief medewerkster

Laura zal in de praktijk uw eerste aanspreekpunt zijn. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan staat Laura graag voor uw klaar.

Laura vervult de administratieve zaken binnen de praktijk en helpt bij verschillende managementtaken.

ANNELOES VAN BRENK

Oefentherapeut Cesar

‘Ieder kind is uniek en iedere klacht is anders. Ik vind het belangrijk dat er naar het individu gekeken wordt en dat ieder kind met plezier naar ons toe komt’.

Anneloes is in 2014 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en is gespecialiseerd in het aanleren van de juiste houding en beweeggedrag en de toepassing hiervan in het dagelijks leven.

Ik kijk naar meer dan de klacht alleen en maak altijd de link naar de situatie thuis/ en of op school. Het is belangrijk dat kinderen de behandeling als plezierig ervaren en het leuk vinden hier thuis mee aan de slag te gaan

ERNST HOLWERDA

Algemeen fysiotherapeut

‘Fysiotherapie is meer dan alleen de klacht aanpakken. Ik haal daarom veel voldoening uit het behandelen van de blessure en het adviseren en informeren over mogelijke externe factoren die een rol kunnen spelen bij de klacht’.

Ernst is in 2011 afgestudeerd als lifestyle coach aan het alfa college te Groningen. In 2016 heeft hij de opleiding algemeen fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Verder heeft hij zich met name verdiept in myofasciale pijn. Dit zijn klachten in het houdings en bewegingsapparaat die veroorzaakt kunnen worden door myofasciale triggerpoints.