smcnoord_contact

Blessurepreventie

Deze specifieke behandeling wordt door Bart verzorgd. Zoekt u hulp of heeft u een vraag aan Bart? Neem dan contact op via de envelop.

Bart

Deze specifieke behandeling wordt door Bart verzorgd. Zoekt u hulp of heeft u een vraag aan Bart? Neem dan contact op via de envelop

Blessurepreventie .

Volgens de Eleven+ en ASM-methode

Blessurepreventie .

Volgens de Eleven+ en ASM-methode

HANDIG OM TE WETEN

SMCnoord heeft zich onder andere gespecialiseerd in de medische begeleiding van jeugd (top)sporters. Kinderen op een verantwoorde manier laten bewegen zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van hun talenten is hierin ons belangrijkste speerpunt. Om dit te bereiken werken onze fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Een onderdeel wat we hiervoor gebruiken is het Athletic Skills Model. Dit model steunt op wetenschappelijke bevindingen en zorgt ervoor dat we kinderen op een juiste en gezonde manier kunnen ondersteunen in het ontwikkelen van hun talent.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een afname in het coördinatievermogen van kinderen te zien is; een toename van beweegarmoede onder kinderen (met als gevolg meer lifestyle-ziekten); en er een toename te zien is van blessures onder sportende kinderen. Met name in en rond de puberteit is er sprake van een grote ‘drop out’ in de sport. SMCnoord heeft zich juist hierop gericht omdat blijkt dat bewegen een positieve invloed op het cognitief functioneren van kinderen heeft.

Naast het gebruik van ASM binnen de (top)sport passen we tevens FIFA11+ toe bij de medische begeleiding. Waar een goede revalidatie cruciaal is voor het snel kunnen hervatten van de sport, is het voorkomen van blessures nog veel belangrijker. Het FIFA11+ model is gericht op blessurepreventie. Voetballers die voor de training de door FIFA ontwikkelde warming-up uitvoerden, bestaande uit loop-, kracht- en wendbaarheidsoefeningen, hadden 35% minder blessures per 1000 speeluren dan voetballers die een reguliere warming-up deden.

Wil je weten wat SMCnoord voor u kan betekenen als sporter of voor de sportclub, neem dan vrijblijvend contact met ons op.