Polissen 2022

Bart de Boer Geen categorie

Zorgverzekering Polissen 2022

Het einde van een veel bewogen jaar komt in zicht. Dat betekend ook dat nieuwe polissen bekend gemaakt zijn. Als praktijk hebben we met elke verzekeraar een contract. Let op bij het afsluiten van een polis, ook dit jaar daalt het aantal vergoedingen in de polissen van de Aanvullende Verzekering en stijgt, in veel gevallen, de premie!

De beroepsorganisatie fysiotherapie KNGF heeft de beste polissen (in de categorieën tot 20, van 20 tot 30 en 30 of meer zittingen) voor vergoeding van fysiotherapie geselecteerd op basis van de volgende criteria:

-Geen medische selectie of gezondheidsvragen
-Vrije keuze van zorgverlener

 

Vacature sportfysiotherapeut(e)

Bart de Boer Geen categorie

Ben jij een gedreven sportfysiotherapeut(e) en heb je passie voor je vak? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wegens uitbreiding en continuïteit zijn op zoek naar een leuke collega. SMCnoord is een jonge ambitieuze praktijk waarin we met verschillende collega’s in een multidisciplinair team samenwerken.
Wat vragen we van je:
• Een ambitieuze en leergierige houding waarbij je openstaat voor uitdagingen, je collega’s motiveert en graag samenwerkt.
• Een proactieve houding waarbij je streeft het beste uit jezelf te halen en jezelf blijft ontwikkelen.
• Affiniteit en/of ervaring in de sport.
Wat bieden we jeFysiotherapie EricaEen dynamische en plezierige werkomgeving met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien. We werken met unieke behandelmogelijkheden zoals de Alterg en Redcord en zoeken een sportfysiotherapeut(e) die het als uitdaging ziet om het maximale uit zijn patiënten te halen. Je werkt nauw samen met fijne collega’s en medische specialisten zoals de sportarts en orthopeden.

Uren zijn in overleg met mogelijkheid tot fulltime en vaste aanstelling. Tevens is overname van eventuele studiekosten bespreekbaar.
Denk jij dat je een toegevoegde waarde bent voor ons team en spreekt bovenstaand profiel je aan, dan nodigen we je graag uit te reageren voor 10 oktober. Mail je brief met CV naar info@smcnoord.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar 0591-745175 en vragen naar Celine Polman.

Fysiotherapie en revalidatie na Corona/COVID-19

Bart de Boer Geen categorie

Fysiotherapie en revalidatie na Corona/COVID-19

Bent u besmet geweest met COVID-19 maar wil het herstel maar niet vlotten en/of bent u herstellende van ziekenhuis of Intensive Care opname (IC)? Bij SMC Noord te Erica kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

 

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

 

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. We helpen je inzicht te krijgen in deze klachten en adviseren en begeleiden je bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. Wij zorgen er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

 

Fysiotherapie na Corona vergoed uit basisverzekering

Per 18 juli wordt fysiotherapie aan mensen die ziek zijn geweest door het coronavirus vergoed uit de basisverzekering.

Wat krijg je vergoed?

Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten minimaal zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg, namelijk:

  • Fysiotherapie- en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen

Fysiotherapeute aangesloten bij Chronisch Zorgnet en gespecialiseerd in Corona / Covid-19:  Lotte Masselink