Corona update #1

Bart de Boer Geen categorie

Corona update #1

Tijdens de persconferentie van het kabinet op 23 maart zijn de maatregelen verder verscherpt. Zoals u misschien wel heeft gehoord gaat dit ook gevolgen hebben voor de paramedische beroepen tot 6 april. De belangrijkste richtlijn die het RIVM heeft afgegeven is dat we alleen de noodzakelijke behandelingen met hands on therapie door moeten laten gaan. Dat betekend concreet dat er een verwijzing van de huisarts of specialist moet zijn

Heeft u pijn of bewegingsklachten waarbij u hulp nodig heeft? Bij SMCNoord blijft u in vertrouwde handen. Ook als dit betekend dat we tijdelijk onze behandelingen moeten aanpassen door bijvoorbeeld op afstand te werken. Om verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan zal de praktijk de richtlijnen van het RIVM volgen en de behandelingen aanpassen tot 6 april. Wat houdt dit concreet in voor u?

– Onze therapeuten zullen per patiënt beoordelen wat het beste beleid is en dit met u bespreken. U zult telefonisch overleg krijgen met uw fysiotherapeut om zo gezamenlijk tot de beste oplossing te komen.

– Het RIVM adviseert alternatieve behandelmogelijkheden voor patiënten die niet noodzakelijk naar de praktijk hoeven te komen zoals een telefonisch consult, behandeling via beeldbellen en/of digitale trainingsschema’s zodat uw revalidatie door kan gaan en de zorg niet helemaal stil komt te liggen.

– We zijn ons er van bewust dat er situaties zijn waarin therapie op afstand niet of minder geschikt is. In deze gevallen zullen we in overleg met u kijken welke andere mogelijkheden er zijn.

– De praktijk blijft gewoon geopend om u zo goed mogelijk op een aangepaste manier te kunnen helpen. Ook in geval van nood is onze praktijk bereikbaar. We blijven voor u klaar staan in deze rare tijd en hopen dat we snel weer de zorg kunnen oppakken die u van ons gewend bent. U kunt ons bereiken op 0591-745175 of via info@smcnoord.nl