Fysiotherapie en revalidatie na Corona/COVID-19

Bart de Boer Geen categorie

Fysiotherapie en revalidatie na Corona/COVID-19

Bent u besmet geweest met COVID-19 maar wil het herstel maar niet vlotten en/of bent u herstellende van ziekenhuis of Intensive Care opname (IC)? Bij SMC Noord te Erica kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

 

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

 

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. We helpen je inzicht te krijgen in deze klachten en adviseren en begeleiden je bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. Wij zorgen er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

 

Fysiotherapie na Corona vergoed uit basisverzekering

Per 18 juli wordt fysiotherapie aan mensen die ziek zijn geweest door het coronavirus vergoed uit de basisverzekering.

Wat krijg je vergoed?

Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten minimaal zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg, namelijk:

  • Fysiotherapie- en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen

Fysiotherapeute aangesloten bij Chronisch Zorgnet en gespecialiseerd in Corona / Covid-19:  Lotte Masselink